I made this widget at MyFlashFetish.com.

awie punyer kawan

Saturday, 31 December 2011

hepy new year!!!!!!!!

assalammualaikum.... hye all!!!!!
sekarng ni kan... kalo kite tgk kat fb semua org dok sebok cakap pasal new year kan.... 
so.. aku pon nak jugak lah... huhuhuuhhu... tggal beberpa jam je lg kita akn masok ke tahun yang bnyak menimbulkan tanda tnya.... 2012........ 

bye2 2011.. i'll miss u a lot!!!

selalunye.. org ckp kalo nak masok tahun baru kene ad azam baru gak??? betol ke??? tp tu sume x wajib.. terpulang lah pada individu kan.... yg aku tau... azam aku x pernah tercapai... hahahahaha... korang mesti tau kan ape azam aku???? nak kurus mcm brad pit!!! x boleh blah!!!! hahahahaha... APTB!!

tp azam2 yg lain tu alhamdulillah lah... ad juga yg tercapai..... pape pon aku bersyukur sgt sebb dah hidup selama 21 thun.... semoga Allah panjangkan umur parents aku, family aku, kengkawan aku, dan korang semua~~~~ AMIN~~..

semoga juga.. tahun 2012 menjadi lebih bermakna untuk kite semua.. insyaAllah.... sesame lah kite perbaiki diri menjadi org yg lebih baik dr tahun2 sebelumnyew.... 
di sini juga aku nak ambil kesempatan nak mnatk maaf kat semua yg aku kenal.. kalo2 aku ad buat salah...(padahal bnyak salah)... hahahah.. harap2 korang maafkan k.... halalkan mkn mnum.... kalo ad hutang... next year aku bayar!!!! janji... huhuhuhu.. 

ni ad peringatan sikit.. korang jgn masok toilet mlm ni kol 11.59!!!! sebb korang akan kluar tahun depan.... hahahahahahaha...

selamat menyambut thun baru semua!!!!!!!!!

Friday, 30 December 2011

ombak rindu!!!!!! yeah!!!!!!

to all readers!!!!! huhuhuhuhuhu......
malam ni ht aku berbunga-bunga.... lalalalalala.... nak tau sebab ape x???? sebab aku dh tgk ombak rindu.... 
best woo0o0o0..... boleh tahan citernyew..... AGAK meleleh gak lah air mate aku ni.... hahahahahha..... 
credit to MAYA KARIN dan AARON AZIZ!!!!...... u guys such are talented person..... 
lebih2 lagi kat AARON ..... lakonan yg mantap.... 
air mata macho akhirnya jatuh juga..... 

sedeyh o0o0o0 part ni~~~~~

huhuhuuhu... mase aku tgh tulis entry ni lak ad mamat sorang ni petik gitar lak tu..... aaaiiiyyyiyo0o0o0o...
lagi feel aku menaip.... lalallaala.... habis gelap bilik aku sebb tgk citer ni.... siap ada kauci, chips n air soya.... hahahahaha just for me!!!!! pasang speaker kuat2.... layan~~~~~~~~~~

tp aku x suke make up lisa... dia x cantik dalam  cite ni.... make up tebal giler... her natural beauty is the best!!!  but lakonan dia still not bad....
mila yg tertekan.. kesian.......

 satu yang aku perasan... MAYA sgt cantik pakai tudung!!!!! suare dia sedap seyh baca surah yassin...... harap2 dia dibukakan hati pakai tudung litup.... so sweet~~~~~~~  
manis nye MAYA ini......

 part ni yang aku paling x boleh blaah.... tp nak buat mcm ne kan.. dh nme pon pelakon.....  secara praktikalnye... lakonan ni menjadi......
kalo HALAL lg sweet~~~~~~~ lalalalalalalala.....

akhirya... dpt lah aku study dgn tenang..... hilang dh kempunan!!! this year banyak movie or drama  yg romantik....... next ape plak lah agaknye ek???? sesame lah kite nantikan.......

ok sekarang aku dh x jelez kalo korang nak cite kat aku pasal ombak rindu!!!!! hahahahah...

redha itu ikhlas.... pasrah itu menyerah.....
 nah... hamik ko!!!!
bye all!!! thnks coz sudy jgh entyr yg merepek ni!!!!

p/s : nak tgk lagi jap lagi!!!! hahahahahahaha....... jgn jelez!!!!

Thursday, 29 December 2011

seni dan aku.........

hye all..... skang dah kol 5.00 pg.. dan mate aku terbeliak lagi....
ni semua sebb aku tertido awal td... hampeh...
disebbkan aku tgh bosan... n study pon x leh masok pale.....
datanglah mood nak buat entry baru......

pagi aku just nak share dgn kowang kehidupan aku kat UUM ni sebagai anak seni....
hahahahha..... lawak lah.... aku rase mcm salah masok U..
patutnye aku masuk ASWARA kot....
lalalalalala......... @_@

mcm ni citenyew...
mase nak masok UUM dulu... aku ad dpt borang utk pilih ko-k ape yg aku nak.... pilih punye pilih... 
aku pon decide amik ko-k seni lakon..... tak boleh blah kan..... hahahahahaha...
then, bile masok u.. aku blurr giler pasal belakon2 bagai ni..... 
tetibe kawan aku sorng ni, nme dia CD.. ajak aku join kelab teater.....

time tu ad casting tau untuk pementasan teater ' rumah kedai jalan seladang '...
citenye ala2 tahun 50'an lah lbh kurang... aku pon g r... smpai2 trus di ajak buat stretching.. dah lah time tu aku pakai baju formal... br balik kelas lah katakan.. time ad juru latih bernma kak wani ... sporting org nyew... aku diajar bernafas dgn betol semasa berlakon... 

aiyo0o0o0... bernafas pon kene belajar?????hahahahhaha.... lepas tu... kak wani tnye aku minat ape.. aku ckp aku mnt nyanyi... then dia try aku.... cuak seyh time tu... x pernah aku nak menyanyi kat depan org yg aku x kenal.... but, aku wat selamber jer.... aku nyanyi lagu fazli zainal.. HARAPAN... x boleh blah kan....

dia ckp suare ok.... cume nafas kurang sampai.... mane x nye.. nerbes kot... hahahaha.. 
nak di pendekkan cite aku pon join dua kelab.. TEATER WARNA dgn NADA UTAMA...
 ha... mase casting untuk teater tu aku fail!!!! tergagap-gagap aku bace skrip.. last2 aku di pilih jadi pelakon extra... aku jd BONZER!!!!! hahahaha.... ape pon x boleh!! 

ce teka aku yg mne??? hahhaha..  pent aku pgg org tue mabok tu!!

ni semua ahli produksi RUMAH KEDAI JALAN SELADANG... 
pementasan dekat TAMAN BUDATA ALOR SETAR...


ni plak mase akau join kelab koir NADA UTAMA...

first time aku belakon teater time ni... banyak yg aku belajar pasal teater...  tp ape yg paling best aku dpt ramai kawan... mase aku mule2 masok U dulu takot gak x de member... tp bile aku join teater.. ramai giler kawan aku dpt... semua kepale giler2 mcm aku gak..... dowang leh terima aku seadanya... 

kalo kowang nak tau... dak2 teater ni ad satu pantang larang...
iaitu pantang ad camera!!!! ni lah hasil nyew~~~



 mase beli mknan tok berbuka dgn dak2 teater..
dr kanan ( CD, shiela, bab, cha, aku n ct)

lpas hbes latihan kiteowang lepak kat cafe... huru-hara cafe kiteowang buat... hahahah
dr kanan ( abg hafiz.[sekrg jd wartawan rncgn 360 di tv3], kak sakina, sheeda,bab,ct, aku, meor,eqin dan daus)



~~love~~

*rumah terbuka teater warna*
 kiteowang........

 dr kiri (adib.eqin,CD, ra, daus, meor, wan)

 sebelah daus tu asri

 bunga2 di teater warna... bji itam tu ain... dia cari org johor.. lalalala

 daus, me n zulfian valentino....

duduk: cikgu ecah, fendi dan kami...

*FFVPM*
 make up!!!

hohohohohoho......

 last practice

 mentekedarah!!!!

 sambung makeup!!!

sambung practice!!!

 show time!!!
huhuhuhuhu.....

semua yg menjayakan FFVPM.. best experience!!!!!

* PEMENTASAN TEATER MUZIKAL KHAZANAH*

 giler!!!

 hafal step zapin..

 preparation

 test make up

 perasan comel~~~

 nurul n murni~~~~ peace!!!

 giler2!!! 

kami dan heroin KHAZANAH~~

ASM dgn bapak...
setan dgn SM
PENGARAH..... IZHAR... emosi dia ni x stabil... berubah-rubah... hahahaha

belakon.... belakon.... belakon.....

 kami.........(produksi)


* PEMENTASAN TEATER MUZIKAL P. RAMLEE*
kami lagi~~~~

persembahan dekon.... aku jadi setan.. hodoh!!! hahaha

aku dan ......................
lyana jasmay

 iwan af 

 maulana af

 akim af

pengacara buletin utama. abg meor.. senior kat uum..

kumpulan rabbani.....


fuhh~~~~ banyak tol gambr... ni pon x semua.... kalo aku x join kelab teater.. memng aku x dpt lah bergambar dgn artis bagai..... tp aku join bkn sebb nak kejar glamour.. tp sebb aku minat dgn seni... x kesah lah ape pon asalkan seni,..... 

ni cite sem 1 n sem 2.... skang aku dh kurang dlm lakonan... tp di sebalik tabir.. kalo korang nak tau.... tggu lah entry yg setrusnya ok.... huhuhuhuh...
thnks kerana sudi luangkan mase..... sudi2 lah komen k.... 
love u guys...











nak jugak!!! nak jugak!!!

selamat tgh pagi semua!!!!

arggg!!! mlm ni aku rase nak tgk OMBAK RINDU.... x kire!!! nak jugak!!! 
tp x de sape pon ad... member aku semua suruh download...
sumpah aku benci download2 bagai ni.... not my style.... hahahahah....


dah lah sume pelakon dalam tu aku mnt!!!  sigh~~~~



yang paling x boleh blah!!!!
most of my geng sume dah tgk!! even yg muke pecah rumah pon dh tgk.... tu yg aku x leh terima tu!! 
hahahahah... hampeh tol lah..... dah lah x dpt tgk kat panggung.... 
rase mcm LOSER GILERRR~~~~~

tp rambut aku x de lah hodoh mcm ni~~~ LOL.

so ape yg aku nak ckp kat sini.... 
x yah nak bangge sgt sebb dpt tgk ombak rindu k!!!!
hahahaha... obviously aku jelez k!!!
dah lah tgk x ajak...
at least bg r aku lepas dh tgk....
kan sharing is caring~~~

k lah guys.... aku saje nak meluahkan perasaan..... 
thnks coz sudi dgr~~~~~ nite... 


p/s : nampak sgt yg aku x de keje pepagi bute wat entry mcm ni kan..... APTB!!!! hahaha..



Wednesday, 28 December 2011

story of my siblings

selamat petang semua... amacam hr ni?? seht kew?? 
hurm... petg ni aku tetibe miss kat my siblings,,, actually dowang ni best friends aku dekt kluang... 
bile aku kat umah .. dgn dowang lah aku selalu lepak...... 

bad(bju pink), lan (sblah bad), qila (sblah lan), tpah (sebelah qila)..aku kat blakng skli...


 aku, bad, tpah dgn qila memng dh berkawan dr sekolah rendah lagi...
tp kiteowang betol2 jd rapat mase form 5... huhuhuu sebb time tu kiteowang wat study group kat umah tpah... study r sgt kan kalo dh port ramai2 mcm tu... mase ni lah kiteowang rapat ngan lan...
sebb dia jd cikgu biology kiteowang.. huhuhuuhu

ni lah kiteowang mase study mude2 dulu... 
video
rindu giler time ni!!!!!

ha!! kalo kowang ad pasan mamat yg pakai bju merah tu.. name dia KUDIN... hahahaha... rapat dgn kiteowang mase ujung2 f5... so study r sesame gak.... dk laki yg last tu adik tpah.... 
means adik aku gak.. huhuhuu.. skng dia kat uitm dah... kalo x silap mase dlm video ni dia br F3.. 
ish!! tgk!! tue dh aku kan!! hahahah.... 
serius rindu nak setudy mcm ni lagi... slalunye kiteowang start kol 8 sampai lah kol 12 or 1.. 
tp bad kol 10 je hp dia  bunyi.. mak suruh balik.. huhuhuhu... anak dare lah katekan... 
kalah cinderella!! huhuh

parents tpah dah anggap kiteowang ni mcm anak2 dowang!!! 
 rindu kat ayah n ibu! sob3!!
huhuhu.. rumah tpah dah macam rumah no 2 kiteowang.... cer tgk ni...

video
huhhuhuh..... klako seyh!! pandai kowang belakon!  

hbes je SPM kiteowang dh ad haluan masing2... huhuhu... tpah g poly, bad g matrik, qila g kolej...
then tggal aku jue kat kluang sebb masok F6.. nasib baik aku satu skolah ngan lan.. 
tp pastu dia pon blah g SPA.. then aku sowang2 lah kat kluang... loser gileer aku rase..... 

skang ni aku lak yg tercampak paling jauh dr dowang..... SINTOK, KEDAH!!! amik ko!! hahahhaha..
tp aku bersyukur sebb dpt peluang sambung belajar.. tp yg x bestnyew.. aku berjauhan dgn dowang....
skng ni tpah, qila dgn lan dh hbes blajo... tggal bad ngan aku je still study..

yang aku paling x leh terima ialah..... qila dh kawen!!! n tpah dh tunang!!!! OMG... aku rase mcm dh tue giler!!! hahahahha.. bkn dowang jerk.. ramai gak r kawan aku dh kawen... dh masok musim mengawan  ke ape??? huh!! 

QILA... semoga bahagia ke akhir hayat bersama suami tercinta SAFWAN...

x lame pastu tpah lak tunang... yg x bestnye aku x dpt dtg sebb kat utan ni... haishh!!
keluarga angkat ku!! mis them so much!
semoga cepaat ke jinjang pelamin.. amin~~~

nak jugak dua ekor tu !! hahahahah,,,

hahahah.. ni lah bad,, belajar kos teknology makmal perubatan kat SPA..
balik kluang je cite najis2 yang dia kaji kat makmal... ntah pape.. hahahahaahha....
dia single lg ni!!! sape nak!!! hhuhuhu

this is lan.... skang kerja kat hospital muar... kota metropolitan... 
sebagai occupational therapist.. hahahahhaha
krang x confius kan lan yg mne??? ahakz!!!!

to all my siblings!!! i miss u guys dam much!!! x pe... lebih kurang 2 mnggu lagi aku balik.... 
kalo kowang x balik kluang siap lah korang!!!!!!! thnks 4 being my frends...
jgn marah eah aku ltk pict kowang... hahahahha..... sape suruh upload.. kehkehkeh...

kepada kengkawan baik aku yg lain.. jgn marah k.... kowang still kawan baik aku....
 next time aku story pasal kowang plak k.... just get ready je lah... huhuhuhuhu.
bye all!!! thnks coz sudi bace.... .. 




cer korang ushar awie punyer ni...